Lördag

Oj vilken natt. Jag och Diana gjorde oss vackra gick iväg mötte upp våran alldeles egna Määddi och gick sedan till en fest. Vi hade super trevligt och det blev sedan utgång. Träffade bob teamleader, några andra och hade så ont i fötterna av mina nya skor. Tillslut kom min fina Diana och tog mig i handen och sa att nu vill hon gå hem. Så det gjorde vi hand i hand, med våra klackar i handen började vi talta hem. Jag tror det tar 10 minuter att gå från paceville, men ändå tog vi taxi. Inte för att vi är lata.... eller kanske? Nej, vi var så hungriga. Vi gick upp till min enka boning och Diana gjorde pommes och jag gjorde makaroner och köttbullar som jag dränkte i ketchup. Vi satte på vänner och hade något seriöst samtal som jag har ett vagt minne om. Vaknade tidigt imorse av att det lät som om någon var nere på hennes våning. Vi kikade på varandra, bakfulla, fortfarande fulla. Jag vet inte riktigt. Men somnade om.

Tiilslut väckte jag Diana för att hon skulle upp till jobbet. Hon tog sitt pick och pack började röra sig neråt. Sad dock att hon skriker om någon har varit där nere. Det visar sig att landlorden har varit här och lämnat Dianas fläkt. Jag vaknade till liv och diskade och halv städade röran som jag skapade mitt i natten. Jag lagade omelett och stekte korvar. Ska snart städa resten, duscha gå och handla lite. Ikväll ska jag till beer festivalen med Nina och folk från jobbet. Det ska bli kul. Självklart tar jag med mig min lilla baby, min älskade kamera. Idag är jag ledig och det är så skönt. Jag älskar min lägenhet, älskar att ligga i min soffa, se på mitt kök och lyssna på vänner serien. Imorgon kommer mamma och Selina äntligen hem.

Mina nya älsklingar

Dessa skor ska pryda mina små fötter idag. Inatt gör vi Malta osäkert jag och Lady Di!

SKOna mig!

Som ni vet, tog jag det mogna beslutet att inte köpa ett par till klackar denna sommaren. Jag gick hem. Jag sov på saken som mamma säger att man ska göra ibland. Men vem försöker jag lura? Mogen, no way.....Skorna är mina 17.20 idag. Tanken håller mig vid liv. Håller humöret uppe. Lycklig är det rätta ordet. Oja!

För jag tänker på er...

... för att jag vet. Att det är så det är.

Fredag

God morgon mina kära vänner.
Idag var jag uppe med tuppen bokstavligt talat. Jag försov mig igen, men kom i tid. Men jag glömde inte min lunch låda eller påse med nötter vilket jag var övertygad om att jag skulle göra. Framsteg. Jag sprang till busshålls platsen vilket är precis utanför min dörr. Dianas fantastiska upptäckt att den går där. Där står jag vi alla sopor och flugor när tuppen börjar gala. En härlig känsla det, solen värmde mig och jag är lugn. Jag är glad att det är fredag. Jag ska iväg och köpa ett par klackar efter jobbet, jag såg dom igår och provade dem inte bara en gång, utan två gånger! Igår kväll när jag låg och såg på vänner slog det mig, jag måste ha dessa skorna. Om någon frågar mig och detta är något jag verkligen behöver kommer jag svara JA, med all kraft jag har. Jag behöver dom..

Snart kommer äntligen mamma hem igen, tycker det är jobbigt att hon varit borta så länge. Selina också, stackars lilla prinsessan är sjuk. Hoppas hon mår bättre nu. Mikael blir väl borta dryga veckan till tror jag.  Men snart är hela familjen hemma igen. Då åker såklart Maria och Andreas igen. Buhu, men jag ska få passa Edward och Diana så det är inte heller helt fel, önska dock att de inte var borta SÅ länge.

Vad ska jag laga idag?

Shopping torsdag!

Då har jag varit och shoppat idag. Jag skulle köpa kuddar till min säng, så att det ser mysigare ut.. jag vill så gärna det ska se hem ut.  Kännas hem. Idag är jag ledig och jag åkte till sliema tog min tid och kikade i alla affärer. Nu ser mitt sovrum äntligen ut som ett sovrum, jag är så glad.


Före bild, hihi ^


Jag hittade filten som är över, ni ser där det bli mörkare. Den kostade 2€ jag var beredd för att betala 20€ för en sån mjuk stor filt. Jag är så glad. Kuddarna var på rea, det var dock priset på tyget på kudden och fick köpa innehållet. Men det var ok. Nu känns det som hem. Fint hem, som en choklad.. mocka. Varmt.



En färg klick på mitt köksbord så att jag börjar le när jag går ut i köket.



Visst är dom i plast, jag har lärt mig att förstå att jag kan inte fylla mitt kylskåp en gång i månaden med massor av saker och förvänta mig att det alltid är där. Jag jobbar skift och det blir dåligt innan jag hinner äta det. Jag måste små handla har även förstått att blommor är inte heller en jätte hit, levande då. De dör. Jag har gärna några palmer inne... det ska jag köpa. Snart.


Jag köpte denna...... mjukis klänningen? Eller vad vi nu ska kalla det på rean idag. Jag kunde inte låta bli.. Hur skön som helst att springa runt i. Jag är skyldig Minna ett stort tack som lärde mig att det fanns själv utlösare på kameran. Tänk vilken idiot jag är som inte förstått det under de snart två åren jag haft den. Så bra är jag.

Och denna söta kjolen.. som en liten söt ballerina eller dock kjol. Jag blev förtrållad.

Jag köpte även handukar och galjer. Anki du hade varit stolt över mig nu, jag har hängt mina klänningar i en sida och de tröjor och byxor på andra sidan och jag har gjort det i FÄRG ORDNING. Detta är något slags mirakel, jag diskar, donar och städar hela tiden. Men jag gillar det nya jag, ansvarsfull, lugn och glad. Detta är så bra. Jag träffade även Maria, Marias syster Anna och Andreas inne på Sara, det var kul att se Marias syster i riktiga livet, haha!

Nu ska jag snart diska upp efter mig och sedan gå och handla. Jag ska göra kyckling sallad idag, så har jag till lunch imorgon och extra till min Lady Di som jobbar till 22. Idag är en bra dag. Hittils, en härlig dag. I min ensamhet med mig själv lär jag mig känna vem jag egnetligen är. Skoj är det.

Internet..

Jag har änligen internet i hemmet. Ett uselt för en vecka. Dåligt är det. Dåligt som fan om jag får säga. Betalade €25 för en vecka och så funkar inte skiten. Jag rignde ett ilsket samtal och allt är i rätt ordning igen. Igår slutade jag kl 17 då gick jag till talira för att köpa galjer och fick med mig 5 kokböcker! En är en cupcake book, en med asiatiska rätter, en med thai rätter, en med kalla och varma sallder och självklart en med nyttiga måltider. Nu har jag ett nytt mål i livet. Jag ska en gång i veckan laga/ baka något ur boken och sedan lovar jag att blogga om det.

Igår lagade jag även mat till mig och Diana, potatismos, egen champinjonså och kött som jag stekte i massor av kryddor. Vi såg på vänner och somnade tillslut till det även denna kvällen.
Jag tänkte lägga ut några bilder från Hawaii festen som jobbet arangerade.



Jag och Leander, jag bara älskar min kamera så mycket om ni inte redan visste det.
(ps. Selina, jag lånade din klocka, men jag tog av mig den innan jag badade så den är precis lika fin när du komemr hem, jag lovar!! (=   )


Erkki är ju min dansparner på land likaså på havet, haha.



Hawaiii, temat syns??



Jag blev idragen tillslut i vattnet, mitt i natten. Ovetande om det fanns bränn maneter och detta ledde till att jag fick öroninflamation. Hawaii kjolen och blomkransen åkte självklart med i. Jag gick runt i blöt klänning resten av kvällen. Kanske därför jag blev sjuk....?



Lyckad kväll, även om min outfit inte är den vackraste!


Sminket ner runnet, håret åt alla håll and yet i'm happy!



And we smile!

Ändingar..

.. ska det bli. Små och stora. Idag vaknade jag fortfarande ont i örat, försov mig så klart och fick ringa en taxi. Medans jag smög förbi Diana som sov i min soffa ( pga vi var lovade 2 fläktar vi har bara 1) svor jag som en tok, det värker i hela kroppen. Jag blir dock inte sen. Så mycket försov jag mig inte. Sitter på jobbet och hostar, det känns som lungorna ska följa med. Jag hann såklart inte äta frukost och gick då upp till köket och såg ifall jag hittar något ätbart eftersom jag blir redan så dålig av antibiotika att jag vill gärna ha något i magen när jag äter de.
Så istället för att köpa mig en cola och någon choklad bit jag ändå inte tycker om köpte jag en peach-juice och fyllde en skål med vindruvor och persikor. Det är bra med jobbet. Att det alltid finns frukt. Nu är det en ändring som sker. Furkost ska bli mega prioritering nummer 1. Nyttig frukost, varje morgon. Inte bara en gång i veckan för att lätta på samvetet. Snart ska jag ut och springa, hjälp mig mamma. Hur gör man?

Äta hälsosamt mål nummer ett, springa flera mil.. inte ett mål överhuvudtaget. Men springa en bit. Det ska jag klara.
Igår satt jag och Diana och såg på vänner säsonger från början och degade. Hon börjar bli förkyld och jag är redan sjuk. Plötsligt knackar det på dörren, vilket vi inte hör. Sedan ringer det på dörren och det hör vi. Vi båda ser på varandra och tänker vem vet att vi är här?! Så till min stora förvåning och lycka ser jag Lars,Linn,Tova och Therese i trappan. Ja, jag nästan grät för att de kom på besök. Jag vart så glad resten av kvällen. När jag väl stängt dörren efter dom frågar Diana mig ifall det var min bonus familj ( hon ska endast prata danska och jag svenska, det går sårdär!) Oja, det är det. Som min extra familj. Hon ser på mig och säger att hon också vill ha det. Vi fortsätter tv tittandet tills vi båda somnar i soffan med.. god bless AC'n.

Öron iflamation...

ja i fredags simmade jag mitt i natten....kommer aldrig göra om det. Har precis varit hos läkaren på min lunch och förstår nu varför jag mår så dåligt! Jag har fått öroniflamation och sitter nu jätte hängig på jobbet med feber.. pust, antibiotika ska jag äta..

Handikappad..

..utan internet hemma. Igår kväll satt jag hemma eländig och sjuk. Det gör ont i hals, öron och ögon. Där satt jag och läste min bok, med tända ljus och halvmörker i mitt lilla nya hem. Jag hade precis orkat laga mat, jag gjorde kyckling pesto och pasta.  När jag satt där i min ensamhet och tänkte. Här är jag. I mitt nya hem, alldeles ensam. I dofter jag inte känner igen. I ett hem som känns så främmande. Där min enda trygghet är mig själv. När jag bestämde mig för att flytta till Malta kunde jag absolut inte se detta hända. För ett halvår sedan när jag trodde jag hade mitt liv planerat, packat och klart liksom. Detta fanns inte ens i min vildaste fantasi. Men ändå känns detta helt rätt. Att vara utomlands, bo ensam, ha ett jobb som jag storm trivs med och bara få njuta av denna vackra ö som jag knappt sett hälften av ännu. Jag tar stora steg. Jag välkomnar livet.

Idag kommer äntligen min älskade Diana hem och jag kan inte vänta!!

Hur vet man...

...när hjärtesorg och hjärtat har läkt? Är det när man börjar få rutiner i livet som man tvingat sig själv att ha för att inte falla in i en mörk dal av för lite mat och sömn. Är det när man börjar acceptera sin ensamhet och nästan njuta av den tysnaden som fyller rummet. Är det när man inte längre kramaptikgt försöker greppa tag om någon eller något som ska bevisa för en själv att man fortfarande lever. Läker hjärtat någonsin eller lär man sig att leva med det? Kanske lär man sig att ignorera smärtan som långsamt blir vardagen man lever i? Hur ska man veta att man är redo, att låta hjärtat tala igen. När är man redo för att känna igen? För när ensamheten griper tag i hjärtat i sin kalla hand försvinner tid och rum. Min existens. När det gör ont att andas. Om man vaknar på morgonen och känner en ny dag gro, är det hopp som värmer en denna morgon. Eller har hjärtat börjat läka? Jag ska nu leta efter karlsons super klister.. för i väntan på något jag inte kan svaret på gör mig frustrerad och trött. Idag är som alla andra dagar, idag har jag än en gång tänkt alldels för mycket. Säg god dag till freaket som ältar hål i sig själv.

Någon säger- glöm dina bekymmer idag, imorgon kommer det ändå nya. Jag säger - Lev idag, imorgon kanske inte kommer. Läser meningarna igen, en i mina öron positiv andra negativ. Panik!

Underbara ord...

Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk,
den brusar inte upp,
den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten,
men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den,
allt hoppas den, allt uthärdar den.
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre,
och störst av dem är kärleken.

Dyngkåt och hur helig som helst

Idag när min mor hittade hela vägen till min lägenhet som jag knappt hittar till själv kom hon med en påse med mina saker i. Hon tog även med sig en bok till mig som hon sa att jag kommer att älska. Min mor som känner mig så väl, har än en gång rätt. Jag kunde alltså inte låta bli att börja läsa den på bussen i väntan på att den efter alla långa stopp ska nå fram till min hållplats. Jag har nu spenderat min lunch med näsan i boken. Spelar Peter Lemarc högt i mina öron och njuter av varje mening i boken. Den är fantastisk. Jag beudrar de känslor och sättet hon skriver på.

Medans jag läser känner jag plötsligt igen mig, vissa saker som hon säger vilket jag själv knappt säger högt. Jag har varken en man, gift mig eller fem barn. Ändå förstår jag henne, ändå hade hon förstått mig. Jag vet inte om det är hennes känsliga och impulsiva sida som jag reflekterar mig själv i. Jag vet inte alls, men jag tycker om det. Jag tycker om boken. Jag vill känna henne.

Inflyttad!

Då har jag äntligen flyttat in i lägeheten som är jätte rörig. Ägaren hann inte flytta ut helt och håller och det får väl gå antar jag. Han kommer hämta dom idag. Jag tänkte att jag läggar upp lite foton som mamma tagit idag när hon kom för att titta på den.



Bord och stolar på balkongen där vi även har en grill.

Över kanten är det utsikt mot odlings fält där de odlar massor av grönsaker som man kan handla färkst och billigt. De flesta restauranger åker dit och handlar. Super mysigt.

Detta är mitt underbara kök. Jag är helt kär i det och tycker att det är jätte mysigt. Man kan tända lampor under skåpen och kan bara tänka mig hur mysigt det kommer bli i vinter.

Det mysiga vardagsrummet, det är så härliga soffor! Där jag sov i natt me min lilla dator. Utan internet , utan något. I min ensamhet där jag såg på en kärleksfilm och somnade gott.

Mamma fotar när jag bäddar min nya säng :)

Min säng som är helt ny, så jag får inte en beganad säng haha.

Badrummet som för tillfället saknar spelgel skåpet vilket jag antar han sätter upp idag när de hämtar resten av sakerna.

Mamma i soffan,

Jag påväg ut för att ta bussen till jobbet.


21/o7-2o1o

Igår var jag ledig. Jag och Maria gick för att shoppa lite men det gick helt enkelt inte vi var för varma och hungriga. Vi bestämde oss efter snabb kikat igenom 3 affärer att ringa Andreas. Vi satte oss på hugs och köpte massor av plockmat. Det var supergott. Sedan gick jag till Therese och Lars för att få hjälp att hitta dit jag ska flytta. Jag lär mig snart hitta dit!! Jag och Therese åkte och hämtade mina nyklar och hon fick se sig omkring i mitt och Dianas nya hem. Så idag ska jag flytta in och det ska bli så kul. Men inte alls så kul som det hade varit om jag hade min Lady Di att flytta in med mig direkt. Hoppas hon har det bra i danmark.

Efter det satt vi hos Lars och Therese och vi drack massor av vin. Sedan träffade jag Madde, vi satt och snackade skit, lyssnade på musik och drack för mycket vin för att orka gå upp 8. Jag sov brevid Madde inatt för att jag inte orkade gå hem mitt i natten.

Sitter i vardagsrummet med min stackars mamma som har brytit lilltån min stackars mamma!
Idag jobbar jag 13-22.

GRATTIS Aaron på din 23-årsdag, stor kram!
Feliz cumpleaños